Cisco Hálózati Akadémia

Kapcsolatunk a Cisco Hálózati Akadémiai programmal több, mint egyszerű partnerség. Az Alapítvány egyfajta ernyőszervezetként segíti a program magyarországi működését. Közvetlen kapcsolatot tartunk fenn az akadémiáknak helyet adó oktatási intézményekkel, valamint a non-profit programot létrehozó és működtető Cisco céggel.

Infotanár Mentorprogram

A program célja, hogy a közoktatásban dolgozó informatikatanárokat összekapcsolja az informatikai cégekkel és ezáltal lehetőséget biztosítson számukra, hogy valós piaci szereplőktől kapjanak első kézből jövő információkat a kurrens és tanítandó technológiákról, illetve a versenyszféra működéséről. Legyen minden informatika tanárnak egy piacon működő céges mentora! Legyen közvetlen kapcsolat az utánpótlást kereső cégek és az oktatás között!

Legyél Te is Informatikus!

A Legyél Te is Informatikus! program célja, hogy mindenkinek bemutassa az informatika sokszínű, szerteágazó és igazán izgalmas világát. A Legyél Te is Informatikus! program egy interaktív pályaorientációs előadás keretében mutatja be az informatika színes világát a diákoknak. A Telekom csoportnál dolgozó szakemberek önkéntes alapon látogatnak el az érdeklődő közép- és általános iskolákba, hogy egy 45 perces óra keretében ismertessék meg a fiatalokat az informatikus szakmában rejlő lehetőségekkel, kihívásokkal, karrier utakkal.Az előadást egy komplett tananyag támogatja, amelynek kialakításában a HTTP Alapítvány nyújt szakmai segítséget.

Szakmai versenyek

A tehetséggondozás kiemelt területe tevékenységünknek, melynek egyik legjelentősebb formája a szakmai versenyek szervezése. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával kötött megállapodás értelmében – együttműködve az iparág főbb szereplőivel, többek közt a Cisco-val, a Microsoft-tal és az IT Services-zel – 2006 óta a HTTP Alapítvány szervezi a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogatóját, valamint a nemzetközi döntőbe jutottak felkészítését. A hazai selejtezőkön rendszeresen többszáz indulóból kerül ki végül az a győztes, aki utána Magyarországot képviseli a nemzetközi döntőn.