Az Infotanár Mentor Programot (ITMP) a HTTP Alapítvány azért hozta létre a MIMOX Kft-vel közösen, hogy azonnali, közvetlen és önzetlen segítséget nyújtson az informatika tanításával foglalkozó kollégáknak. Az indulás óta már rengeteg energiát és nem kevés pénzt áldoztunk az ITMP-s feladatokra, és ezt a munkát a továbbiakban is töretlen lelkesedéssel kívánjuk folytatni. Amennyiben még nem rendelkezett a személyi jövedelemadójának 1%-áról, akkor lehetősége van rá, hogy hozzájáruljon a program sikeréhez. Ehhez nem kell mást tenni, mint rendelkezni arról, hogy közhasznú civil szervezetként a HTTP Alapítvány kapja meg az adója egy százalékát. Mi vállaljuk, hogy az így összegyűlt összeget teljes egészében az elkövetkező év ITMP-s aktivitásaira fogjuk felhasználni. Kérjük, hogy amennyiben más nemes cél mellett még nem kötelezte el magát, úgy adóbevallásával együtt töltse ki a rendelkező nyilatkozatot is, s ezzel támogassa az Alapítvány törekvéseit! A nyilatkozatban a támogatni kívánt szervezet adószámát kell csak megadni, ami a HTTP Alapítvány (vagy ahogy a NAV keresőjében megtalál bennünket: Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány) esetében a következő:

18255803-2-43

A nyilatkozat elkészítésének alapvetően két módja van:

  • Online az Ügyfélkapun keresztül benyújtani. Ha van ügyfélkapus azonosítója, akkor mindenképpen ezt javasoljuk. Már csak azért is érdemes meglátogatni a http://nav.gov.hu/szja/szja oldalt, mert ez végre egy olyan e-ügyéntézésre szolgáló felület, ami igényesen kidolgozott és nagyon egyszerűen használható.
  • Papír alapon elkészíteni.

Mindkét rendelkezési módhoz kitöltési útmutató a NAV honlapján megtalálható: https://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1/hogyan_rendelkezhet

1%