Elindultak a WorldSkills 2024 Lyon nemzeti válogatóversenyei és a Skills Junior 2023 versenyek

WorldSkills Lyon 2024 nemzeti válogató - informatikai rendszerüzemeltető, webfejlesztő és szoftverfejlesztő kategória

Skills IT konzorcium - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint szakmai partnereivel – 2023. február és április között rendezi a WorldSkills Lyon 2024 verseny nemzeti válogatóját az informatikai rendszerüzemeltető, a webfejlesztő, valamint a szoftverfejlesztő kategóriában. A válogatóversenyeken kiderül, hogy ki képviselheti Magyarországot a lyoni szakmai világbajnokságon a fenti három szakmában.  
A nevezés feltételei: a versenyre azok a fiatalok nevezhetnek, akik 2002. január 1-jén vagy az után születtek. Iskolai végzettséggel kapcsolatos elvárás nincs, de az eredményes szerepléshez az alább részletezett témakörökben alapszintű jártasság szükséges.
Jelentkezési határidő: 2023. február 13. (hétfő) éjfél
További információ és jelentkezés: https://skillsit.hu/worldkills-2024-valogato/ 

Skills Junior 2023 informatikai versenyek! 

A korábbi évekhez hasonlóan, a válogató versenyekkel párhuzamosan, tapasztalatszerzési célból idén is meghirdetjük középiskolás tanulók számára a Skills Junior 2023 versenyt informatikai rendszerüzemeltető, valamint webfejlesztő kategóriákban. 
A cél, hogy a technikumokban és gimnáziumban tanuló fiatalabb generáció képviselői is belekóstolhassanak a két nagy szakmai világverseny – a WorldSkills és a EuroSkills – hangulatába. Az informatikai technikumban érettségi előtt álló tanulóknak a Skills Junior jó felkészülési lehetőség is egyben a közelgő szakmai érettségire. 
További információ és jelentkezéshttps://skillsit.hu/skills-junior-2023/