VIII. IT Essentials országos szakmai tanulmányi verseny

Idén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum a Deutsche Telekom IT Solutions szponzorálásával az IT Essentials tananyagra épülő országos szakmai versenyét.

A verseny célja, hogy a Cisco IT Essentials tananyag oktatását végző szakképző intézmények diákjai összemérhessék tudásukat, találkozzanak egymással és szakmai tapasztalatcserét folytathassanak.

A versenyre azok a diákok jelentkezhetnek, akik magyarországi nappali rendszerű, informatikai szakképzést folytató szakképző intézmények 9–5/13. évfolyamos ágazati vagy technikumi képzésében, illetve 1/13–2/14. évfolyamos szakképzésében folytatják tanulmányaikat, és iskolájuk regisztrált Cisco Akadémia.

A versenyek tartalmi követelményei az IT Essentials 7.0 tananyagra épülnek, feladatai hasonlóak az előző években megismertekhez.

A verseny két fordulóban kerül megrendezésre. Az online elődöntőben és a döntőben a versenyzők központi feladatot kapnak.

  • I. online forduló időpontja: 2021. november 4. (csütörtök) 14:00 - 15:00

Ebben a fordulóban az ITE tananyagra épülő elméleti tesztfeladatokat kell megoldani a diákoknak.

  • II. forduló (országos döntő) időpontja: 2021. december 4. (szombat)  10:00 - 16:00

Az országos döntőben tesztfeladatokat, PT szimulációs feladatokat és valós számítógép szerelési, installálási, szoftver és hálózat beállítási gyakorlati feladatokat kell a diákoknak megoldaniuk.
Az országos döntőn az első, online fordulóban legjobban szereplő 12 tanuló vesz részt, ahova meghívjuk felkészítő tanáraikait is. A döntő a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Puskás Tivadar Távközlési és Informatikai Technikumban (1097 Budapest, Gyáli út 22.) kerül megrendezésre.

Regisztráció: https://forms.office.com/r/5ksGVeTzhM

Regisztráció határideje: 2021. október 21. Határidőn túli nevezésre nincs lehetőség.

A részletes versenykiírás megtekinthető itt.