Sisák Zoltán a digitális oktatás nagykövete

Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke pályafutása legnagyobb elismerését vehette át szeptember 18-án, a Menta konferencián. Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért 1997 óta díjazza a hazai piac kiválóságait és reménységeit, 2001 óta pedig Gyurós Tibor-díj néven adja át az elismeréseket olyan szakemberek, és vállalkozások részére, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban.

Ebben az évben huszonegyedik alkalommal történt meg a díjak átadása Az év menedzsere, A digitális oktatás nagykövete, Az év digitalizációs projektje, illetve Az év innovációja kategóriában.

A díjazottak:

  • Az év menedzsere: Birmacher Barnabás - Bitrise, CEO
  • A digitális oktatás nagykövete: Sisák Zoltán - HTTP Alapítvány, kuratóriumi elnök
  • Az év digitalizációs projektje: Lidl Magyarország Bt. - rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszer
  • Az év innovációja: WIWE mobil EKG, Sanatmetal Kft.

„A díjazott projektek és szakemberek eredményei a maguk területén mind alkalmasak arra, hogy előmozdítsák a digitális gazdaság térnyerését, valamint kiváló példái a magyar digitális gazdaság fejlődési potenciáljának, hiszen olyan vezetési módszerekről, innovatív ötletekről és technológiákról van szó, amelyek nemzetközi viszonylatban is kiemelkedők” - kommentálta a díjazottak listáját Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

A Digitális oktatás nagykövete címet elnyerő Sisák Zoltán a magyar informatika oktatás kiemelkedő alakja, aktív részese volt az informatika tanárok szakmai fejlődését támogató Infotanár Mentor Program elindításának, valamint az általa vezetett HTTP Alapítvány végzi a magyar Cisco Hálózati Akadémiai program országos támogatását, az érintett tanárok szakmai továbbképzését.

Gratulálunk Sisák Zoltánnak és minden díjazottnak!