Elindult a nevezés a WorldSkills 2019 nemzeti válogatóversenyre

A HTTP Alapítvány - együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával – 2018. január és április között rendezi meg a WorldSkills 2019 szakmai világbajnokság hazai válogatóját az IT Network Systems Administration (informatikai rendszerüzemeltető) és a Web Design and Development (webfejlesztő) kategóriában.

A WorldSkills versenyt 2019-ben az oroszországi Kazanyban rendezik meg, a válogatón legjobban szereplő versenyzők közül kerül ki az a két fiatal, aki a rendszerüzemeltetők, illetve a webfejlesztők között hazánkat képviselheti majd a világversenyen.

Minkét válogatón az 1997. január 1-jén vagy az után született fiatalok vehetnek részt.

A fenti két válogatóval párhuzamosan, de formailag attól elkülönülő versenyt is hirdetünk az informatikai szakgimnáziumban tanuló 11-es és 12-es tanulók számára. A Skills Junior megmérettetésen a WorldSkills és az EuroSkills versenyek informatikai rendszerüzemeltető kategóriájának témaköreiben, de a korosztály iskolában eddig megszerzett tudásához igazodó szintű feladatokat kell megoldani.

A cél, hogy a szakgimnazisták belekóstolhassanak a skills-versenyek hangulatába, illetve inspirációt és tapasztalatot szerezzenek a későbbi vetélkedésekhez, ahol már a nemzetközi versenyen történő részvételért szállhatnak majd harcba.

Jelentkezési határidő mindhárom verseny esetén: 2018. január 25., éjfél

Jelentkezés és további információ: www.netskills.hu/worldskills2019

Kérlek, hogy továbbítsd a felhívásunkat tanítványaidnak, és bíztasd őket az indulásra!

Az egyes kategóriákra vonatkozó részletes felhívások:

  • WorldSkills 2019 válogató, IT Network Systems Administration
  • WorldSkills 2019 válogató, Web Design and Development
  • Skills Junior